top of page

המטבח המאוריציאני והמנות שחובה לנסות

מאוריציוס היא לא רק גן עדן של חופים קסומים ונופים מרהיבים, אלא גם יעד גסטרונומי מרתק. המטבח המקומי הוא תערובת צבעונית של תרבויות וטעמים שמקורם באפריקה, הודו, סין, וצרפת. התוצאה היא חוויה קולינרית ייחודית המתאפיינת בשימוש בתבלינים עזים, פירות ים טריים, ופרשנות מקומית למנות קלאסיות. פה נכיר את המנות המאוריציניות שחובה לנסות, ונעמיק במטבח האותנטי המקומי.


מחפשים מסעדות טובות במאוריציוס? לחצו כאן לאינדקס מסעדות מומלצות במאוריציוס

מנות מאוריציניות חובה בחופשה שלכם במאוריציוס

Dholl Puri

המאכל הלאומי של מאוריציוס – דאל פורי הוא פיתה דקה ממולאת בעדשים צהובות. היא מוגשת לרוב עם קארי ירקות, רוטב חריף ו"צ'אטני" עגבניות. מדובר בחטיף רחוב פופולרי וזמין כמעט בכל פינה ברחבי האי, והוא פשוט וטעים להפליא.


Roti

רוטי הוא מאכל רחוב פופולרי ואהוב במאוריציוס, שמקורו במטבח ההודי אך הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי. מדובר בלחם שטוח, דק ורך, המוגש לרוב ממולא בתבשילים מתובלים ורטבים ייחודיים. הרוטי הוא אחת הדרכים המהנות ביותר לחוות את האוכל המקומי האותנטי – פשוט, טעים, ומשביע.

לצד דאל פורי, הרוטי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הרחוב המקומית במאוריציוס. היכולת לטעום שילובים מגוונים של תבלינים ותבשילים בתוך לחם רך וטעים הופכת אותו למועדף הן על המקומיים והן על התיירים.

Samosa

סמוסה היא אחת מהמנות הפופולריות ביותר במטבח המאוריציאני, שמשקפת את השפעת המטבח ההודי על האי. זוהי מאפה משולש פריך במילוי מגוון – מתערובות של ירקות ותבלינים ועד בשר טחון, עוף או דג. הסמוסה מהווה חלק בלתי נפרד מחוויית אוכל הרחוב המקומית, ונחשבת לחטיף אהוב על המקומיים והתיירים כאחד.

סמוסה
סמוסה

Gateaux Piments

כדורי/עוגות צ'ילי מטוגנים על בסיס עדשים ירוקות או שעועית שחורה, מתובלות בצ'ילי וירקות טריים. זהו נשנוש פופולרי מאוד, בעיקר לצד כוס תה או כארוחת בוקר קלילה.


Boulettes

כופתאות מאודות במגוון וריאציות – ממולאות בבשר, עוף או פירות ים. הן מוגשות בקערת מרק קליל ומלוח, עם רוטב סויה וירקות. מקור המנה בהשפעה סינית והיא אהובה מאוד בקרב המקומיים והתיירים כאחד.


Bol Renversé

זוהי מנה סין-מאוריציות מפורסמת הפרוש של -Bol Renversé באנגלית מתורגם ל-'Upside Down Bowl', אם כי היא ידועה גם בשם Magic Bowl ונמצאת ברוב המסעדות המקומיות. זהו מאכל על בסיס אורז, המוגש עם רוטב מוקפץ, הרוטב הסמיך עשוי מרוטב סויה, רוטב צדפות ומוקפץ עם מגוון ירקות, לרוב בוק צ'וי (כרוב סיני), פטריות וגזר. עוף, שרימפס או רצועות בשר ולבסוף ביצה מעל המנה.

Bol Renversé
Bol Renversé

Rougaille

רוגאי הוא קארי על בסיס עגבניות מתובל בטעמים עזים עם שום, ג'ינג'ר, טימין וצ'ילי. ניתן למצוא אותו עם עוף, דגים, נקניקים או פירות ים, ומוגש לצד אורז או לחם מקומי. מדובר במנה שמדגישה את השפעת המטבח הקריאולי על מאוריציוס.


Cari Poulet

קארי עוף קלאסי בסגנון מאוריציוני, המשלב תבלינים כמו כורכום, כמון וקינמון. העוף מבושל ברוטב עשיר על בסיס עגבניות וחלב קוקוס, לצד אורז מהביל. כל מנה תציג וריאציות ייחודיות על בסיס המתכונים המשפחתיים של המקומיים.


Poisson Vindaye

דג מטוגן ברוטב חמצמץ של חומץ וכורכום. ה- Poisson Vindaye הוא מנה עם השפעות הינדיות-קריאוליות חזקות ומומלץ לטעום אותה במסעדות מקומיות קרובות לחוף הים.


Farata

מעין גרסה מקומית של "פרתה" מהמטבח ההודי – לחם שטוח חמאתי המוגש לצד קארי או רטבים מתובלים. זהו אחד המאכלים הפופולריים בקרב התושבים ונפוץ בשווקים ובדוכני הרחוב.


Mine Frite - נודלס מטוגן מאוריציאני

אטריות מוקפצות בסגנון סיני, עם ירקות, ביצים ובחירה בין עוף, בקר או פירות ים. מדובר במנה המשלבת בין סגנון אוכל רחוב לבין הארוחות הפשוטות אך המלאות בטעמים שהמקומיים אוהבים.


Salade de Palmiste

סלט דק ועדין המורכב מליבת דקל טרי, עם רוטב הדרים עדין. מדובר במנה מרעננת ואופיינית במיוחד למאוריציוס, שמתאימה מאוד לימים חמים.


Vindaye

מקורות במטבח ההודי, תבשיל מאוריציאני פופולרי המתאפיין בתיבול עז, חמיצות עדינה, וחריפות מודגשת. זוהי מנה עם שורשים הודיים וקריאוליים, שהותאמה לחיך המקומי במאוריציוס ומשקפת את העושר התרבותי של האי. התבשיל עשוי בדרך כלל מדגים, עוף או תמנון, עם תיבול ייחודי שמבוסס על כורכום, חרדל וחומץ.


קינוחים מקומיים ששווה לטעום


Alouda

משקה מתוק ומרענן שמזכיר במעט מילקשייק, המבוסס על חלב, אגר אגר (ג'לטין טבעי), סירופ וניל, ותוספות כמו שקדים גרוסים.


Gâteau Patate

עוגת בטטה קטנה הממולאת בקוקוס, וניל וקינמון, אשר נאפית עד שהיא פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.


Napolitaine

עוגיות חמאה ממולאות בריבה ומצופות בציפוי ורוד מתוק. מדובר בחטיף שזוכה להערכה בכל רחבי האי.


עוגיות Napolitaine
עוגיות Napolitaine

פירות טריים במאוריציוס – חגיגה של טעמים טרופיים

מאוריציוס, עם אקלים טרופי חם ולח, היא גן עדן לפירות טריים ועסיסיים. האי מציע מבחר עשיר של פירות שהופכים כל ארוחה לחוויה מתוקה ומרעננת. בין אם מדובר בפירות מוכרים או אקזוטיים, הטעמים עזים ורעננים, ומומלץ לנסות אותם טריים בשווקים המקומיים או בדוכני רחוב.

במאוריציוס תמצאו: אננס, ליצ'י, בבנות, אגוזי קוקוס ועוד...


מחפשים מסעדות טובות במאוריציוס? לחצו כאן למסעדות המומלצות שלנו במאוריציוס.


פירות טרופיים
פירות טרופיים

המטבח המאוריציאני

המטבח המאוריציוני הוא שיקוף עשיר של התרבויות השונות שהתיישבו באי לאורך השנים, כולל השפעות צרפתיות, הודיות, אפריקאיות, סיניות וקריאוליות. שילוב זה יוצר חוויות טעם ייחודיות עם מנות המשלבות תבלינים ריחניים, מרכיבים טריים וטכניקות בישול מגוונות.


המאפיינים העיקריים של המטבח המאוריציוני

  1. השפעות הודיות

- מנות פופולריות כמו קארי (בעיקר עוף, דגים ופירות ים) ו"דאל פורי" (פנקייקים ממולאים בעדשים ותבלינים).

- השימוש הנרחב בתבלינים כמו כורכום, כמון, ג'ינג'ר וצ'ילי מוסיף עומק לכל ארוחה.

- גם הסמוסה (Samosa), חטיף מטוגן ממולא ירקות או בשר, נפוץ מאוד במאוריציוס.


2. השפעות קריאוליות ואפריקאיות

- מנות קריאוליות כוללות לרוב תבשילים עם עגבניות, בצל, שום ותבלינים – כמו Rougaille, רוטב עגבניות סמיך שמוגש עם בשר, דגים או נקניקים.

- המנות הקריאוליות מבוססות על גישה טבעית ופשוטה לבישול, תוך שימוש במרכיבים מקומיים כמו דגים טריים ופירות טרופיים.


3. השפעות צרפתיות

- אפשר למצוא השפעה צרפתית במנות גורמה ובמאפים, כולל בגטים, קרואסונים, ופאטיסרי (Pâtisserie).

- במסעדות יוקרה יוגשו גם מאכלים כמו טרטר דגים ופטה כבד, שמשלבים בין האומנות הקולינרית האירופית למרכיבים טרופיים מקומיים.


4. השפעות סיניות

- המטבח הסיני השפיע רבות על מאוריציוס, במיוחד עם מאכלים כמו אגרול, אטריות מוקפצות (מין פריט) ומנות של עוף חמוץ-מתוק.

- מסעדות רבות מגישות גרסאות מקומיות של דים-סאם ואורז מטוגן (Fried Rice).


5. פירות ים ודגים טריים

- בשל מיקומה של מאוריציוס באוקיינוס ההודי, פירות ים הם מרכיב מרכזי במטבח המקומי, עם מנות כמו לובסטר, שרימפס, תמנון ומחבתות דגים טריים.

- גריל דגים ופירות ים בתיבול עדין הם חלק בלתי נפרד מהארוחות היומיומיות.


משקאות

- רום מקומי הוא חלק חשוב בתרבות השתייה, ומשמש גם להכנת קוקטיילים כמו "רום פונץ'".

- מיצי פירות טריים, כמו מיץ אננס, ליצ'י או קוקוס, נפוצים ברחבי האי.

- תה וניל מאוריציוני הוא מיוחד במינו ומוגש לעיתים עם קינוחים מקומיים.


קינוחים

- פודינג קריאולי (Pudding de Maïs) על בסיס תירס או אורז עם חלב קוקוס.

- קינוחי פירות טריים – כמו מנגו, ליצ'י ואננס, לעיתים בתוספת גלידה מקומית.

- "נפוליטן" (Napolitaine) – עוגייה ממולאת ריבה ומצופה בקרם סוכר ורוד.


המטבח המאוריציוני הוא חגיגה של טעמים וניחוחות שלא תרצו לפספס במהלך החופשה שלכם. מהקארי המסורתי ועד למאכלי הרחוב הפשוטים, כל מנה מביאה עמה סיפור תרבותי ומסורת ארוכת שנים. אל תשכחו לשוטט בין השווקים, לטעום את אוכל הרחוב והקינוחים המקומיים וליהנות מהשילוב הייחודי בין המטבחים השונים שהופכים את מאוריציוס ליעד גסטרונומי יוצא דופן.

bottom of page